HATARTALANUL! Szabadegyháza
A Budapest-Pusztaszabolcs közötti vasútvonal felújítása tárgyában a KTI Nonprofit Kft. egyeztetésre hívta össze az érintett vasútvonal mentén fekvő települések vezetőit. 

A Budapest-Pusztaszabolcs közötti vasútvonal felújítása tárgyában a KTI Nonprofit Kft. egyeztetésre hívta össze az érintett vasútvonal mentén fekvő települések vezetőit.

Mint a híradásokból ismert, 2018. február 26-ától a Budapest-Pusztaszabolcs közötti szakaszon pályaépítési munkák kezdődnek. Emiatt várhatóan 13 hónapon át szünetel a vasútforgalom a Kelenföld - Érd-felső közötti vasútvonalon.

Miután a szabadegyházi lakosokat is érinti a beruházás, a legfontosabb tudnivalókról itt is tájékoztatjuk Önöket.

A Budapest-Pusztaszabolcs között közlekedő vonatok kerülő útvonalon közlekednek, Érd-alsón át, Érd-felsőig. Ezért kb. 15 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk. A reggeli és esti órákban ettől kisebb-nagyobb eltérések adódhatnak. A vonatok - a kerülő útvonalon is - csak Érd-felsőig tudnak közlekedni, onnan vonatpótló buszok szállítják az utasokat Budapest-Déli pályaudvarig.

A szolgáltató célja, hogy a vágányzár ideje alatt a lehető legkevesebb kellemetlenség merüljön fel, de várhatóan növekvő eljutási időkkel kell számolniuk az utazóknak. A szolgáltató társaságok térképes menetrendi hirdetmények, szórólapok formájában a vonatokon, az állomásokon és a honlapon tájékoztatják az érintetteket.

A személyforgalom vonatkozásában településünket elhanyagolható mértékben érinti a beruházás, azonban a teherforgalom terén a stratégiai fontosságú üzemeket - mint pl. a Hungrana Kft-t - érinti. A tehervonatok kerülő útvonalon, általában Székesfehérvár, valamint Sárbogárd érintésével fognak közlekedni.

Kérjük, hogy a kellemetlenségek elkerülése végett utazásuk előtt tájékozódjanak a részletekről!