HATARTALANUL! Szabadegyháza
​KEHOP 1.2.1 Készüljünk az éghajlatváltozásra Szabadegyházán

KEHOP 1.2.1 Készüljünk az éghajlatváltozásra Szabadegyházán

2019. 12. 15. – 2022. 03. 01.

Szabadegyháza Község Önkormányzata és az Energiaklub 100%-os, vissza nem terítendő támogatás keretében 6 932 429 forintot nyert a Széchenyi 2020 keretében megjelent „KEHOP-1.2.1-18 Helyi Klímastratégiák kidolgozása valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás" című pályázati kiíráson.

Az Európai Unió és Magyarország éghajlatvédelmi stratégiai dokumentumaiban rögzített célok megvalósításában Szabadegyháza is részt kíván venni. Fontosnak tartjuk, hogy válaszolni tudjunk a települést fenyegető veszélyekre, lakosaink tudatosságát növeljük és ezzel a település ÜHG kibocsátását valamint sérülékenységét csökkentsük.

A projekt célja, hogy saját klímastratégia készítésével Szabadegyháza feltárja a település pontos mitigációs és adaptációs helyzetét, kitűzze a konkrét célokat ezen a két területen, és ezzel párhuzamosan megteremtse a helyi társadalom nyitottságát és együttműködő készségét a konkrét adaptációs és mitigációs intézkedések megvalósításához.

A projekt keretében átfogó programsorozattal kívánják elérni a helyi intézményi szereplők, pedagógusok és a lakosság, szemléletformálását. Ehhez különböző rendezvényeket, workshopokat tartanak, melyek segítik felhívni a figyelmet a klímaváltozás jelentőségére és bemutatják a személyes cselekvési lehetőségeket.

Ehhez a munkához az Energiaklub ad szakmai támogatást.

Klímastratégiáról bővebben itt olvashat.