HATARTALANUL! Szabadegyháza
Szabadegyháza Község Önkormányzata, a Hungrana Kft. és az Atlasz Busz Kft. között 2019. november 29. napján kötött megállapodást közös megegyezéssel megszüntették.

Szabadegyháza Község Önkormányzata, a Hungrana Kft. és az Atlasz Busz Kft. 2019. november 29-én háromoldalú vállalkozási szerződést kötöttek személyszállítási szolgáltatás tárgyában a szabadegyházi iskolába járó sárosdi, nagylóki, hantosi iskolás gyerekek szállítására.

Március 16-ától digitális tanrendben tanulnak a gyerekek, okafogyottá vált az iskolás gyerekek szállítása. Megkerestük az Atlasz Busz Kft.-t, hogy a teljesítés nélküli időszakra a számlázást szüneteltessük, és ha újra rendszeresen járnak iskolába a gyerekek, akkor térnénk vissza a díjfizetésre. A március közepétől augusztus végéig tartó közel 6 hónapos időszak havonta nettó 500.000 Ft kiadást jelentett volna önkormányzatunknak.

A háromoldalú megállapodás módosítását csak úgy képzelték el a felek, ha azt megszüntetjük, így március végével megszüntetésre került a megállapodás.

Amennyiben újra esedékes lesz a személyszállítási szolgáltatás igénybevétele, mérlegeljük a személyszállítás feltételeit, lehetőségeit. Feltehetően ebben a tanévben erre már nem fog sor kerülni.

Természetesen akik már egész félévre kifizették az útiköltséget, időarányosan (április elejétől) visszakapják azt. Aki viszont még nem fizetett vagy hátraléka van, március hónapra még fennáll a fizetési kötelezettség, ezt kérjük megfizetni az önkormányzatnak.

Egriné Ambrus Andrea
polgármester