HATARTALANUL! Szabadegyháza
Idén immár 11. alkalommal rendezzük meg november 17-én a helyi általános iskolában az egészségvédelmi napot.

Egészségvédelmi nap előtt

Ha november, akkor egészségvédelmi nap! Az idén ismét megrendezésre kerül egészségvédelmi napunk november 17-én, szombaton 9-től 16 óráig az általános iskolában.

Programjaink az eddigiekhez hasonlóan nagyon változatosak lesznek.

Kedves Szülők! Önöket is várjuk. Kísérjék el gyermeküket az egészségvédelmi napra, tekintsenek be iskolai programjaikba, és közben adjanak vért, vegyenek részt szűréseinken, beszélgessenek életmód-tanácsadóval!

Kedves Óvodás Szülők! Önöket is várjuk, az óvodás csoportok között is versenyt hirdetünk véradásban. A legtöbb hozzátartozót hozó csoport egy kiránduláson vagy kulturális programon vehet részt.

Ízelítőül néhány szűrési lehetőségre, programra hívom fel a figyelmüket:

Véradás: Retro véradásra és ismét rekordkísérletre készülünk Szabadegyházán! Szeretnénk, ha minél többen eljönnének! Kérjük rendszeres véradóinkat, hogy hozzanak magukkal még egy embert, hogy ismét rekordot dönthessünk!

Kedves Focistáink! Benneteket is várunk, hisz minden évben jelentősen emelitek a létszámot.

Kedves Leendő Véradók! Gondolkodjanak, mérlegeljenek, minden véradással három ember életét menthetik meg.

Versenyt hirdetünk az általános iskola osztályai és az óvoda csoportjai között is. A legtöbb véradót hozó osztály, csoport értékes nyereményben részesül az önkormányzat jóvoltából.

Az idei évben is minden véradót virslivel és sörrel várunk, valamint pizzautalvánnyal honoráljuk önzetlenségüket. Az utalvány beváltható a helyi Totesz Vendéglőben.

Szívpárna-készítés az emlőműtéten átesett hölgyek részére. Szeretnénk 100 db párnát elkészíteni, miközben Önök elsajátíthatják az emlő önvizsgálatát, és beszélgetünk az emlőrák megelőzési lehetőségéről. Kérjük Önöket, minél többen segítsenek e nemes cél elérésében!

Részt vehetnek előadásokon és vásárolhatnak!

Előadást tart a "zánkai füves ember", Takács Ferenc (14.00 óra). Takács Ferenc tanár-kertészmérnök alapította családjával a Zánkai Gyógynövényvölgyet. Keressenek rá az interneten! Vásárolhatnak gyógytea-készítményeiből, és egyénileg teakeveréket is összeállít különböző betegségekre.

Gyakorlati bemutatóval és könyvvásárral egybekötött előadást tart dr. Biczó Gyula akupresszőr (11.00 órakor), aki bemutatja az akupresszúrás pontjainkat, és hogy mit tegyünk egyes betegségekben. Megvásárolható az "Akupresszúra a családban" c. könyve is az előadás után 3000 Ft-ért.

Kedves Szülők! Felhívom figyelmüket, hogy a tanulási nehezítettségek oldásáról kineziológus tart előadást (12.30 órakor). Kérjük, az előadásokra is jelentkezzenek be, hogy tudjuk, mekkora helyiséget biztosítsunk hozzá!

Szűrések:

Prosztataszűrés egy csepp vérből, vizsgálat nélkül Dr. Rácz Lajos urológus közreműködésével.

Csontritkulásszűrés dr. Patócs Tibor közreműködésével.

Főleg a 40 év feletti hölgyek megjelenésére számítunk, aki már benne van a változókorban. Ha szeretne jönni, kérem, telefonon vagy személyesen kérjen időpontot!

Melanoma(anyajegy-)szűrés: Dr. Harsányi Emese bőrgyógyász-infektológus közreműködésével! Időpontkérés, bejelentkezés telefonon vagy személyesen.

Táplálkozási tanácsadás ételkóstolóval egybekötve (receptekkel) Viola Veronika dietetikus és Szamosi Regina diétás szakács közreműködésével.

Vérnyomás-, vércukor-, koleszterin-, húgysav- és testzsírszűrés, -tanácsadás az orvosi rendelő dolgozóinak közreműködésével

Újraélesztés-gyakorlás Takács József mentőtiszt közreműködésével

Számítógépes talpvizsgálat a Glória Cipő és Ortopédiai Szaküzlet közreműködésével

Masszázs - bejelentkezés szükséges személyesen vagy telefonon! (Figura Bona, Dér Ica és Virág közreműködésével)

Hallásszűrés Móricz István audiológus közreműködésével

Látásvizsgálat a Pannon Optika közreműködésével

Mézkóstoló és -vásár Pinke Márta és Marada Máté közreműködésével

Sajtkóstoló és -vásár Fogas Tünde közreműködésével

Keressék programjainkat, plakátjainkat, szórólapjainkat Szabadegyháza és a Művelődési Ház honlapján és a Szabad1Lapban!

Csontritkulásszűrésre, melanoma(anyajegy-)szűrésre, masszázsra és az előadásokra a 30/638-4243-as mobil telefonszámon vagy személyesen az orvosi rendelőben várjuk jelentkezésüket!

Jöjjenek el, töltsünk el együtt egy kellemes egészséges napot! Biztassuk rokonainkat, ismerőseinket is a részvételre! Vigyázzunk egymás egészségére is!

Nochta Tamásné

védőnő