HATARTALANUL! Szabadegyháza
A KRESZ alapvetően tiltja a járdán történő megállást, különösen a parkolást.

Tisztelt Szabadegyházi Lakosok!

A KRESZ tiltja a járdán történő megállást, különösen a parkolást. Szabadegyházán is egyre több a gépjármű, gyakori, hogy egy ingatlannál több személygépkocsi, esetleg kisbusz, teherautó parkol.
Az elmúlt időszakban egyre több bejelentés érkezett és személyesen is tapasztalták a település vezetői, hogy a járdákon a gyalogosok, illetve babakocsit toló szülők nem férnek el az ott parkoló autók miatt, ezért a gyalogosok, kisgyerekekkel, babakocsival kénytelenek az úttestre kitérni.
Szabadegyházán - lehetőségeinkhez képest - igyekszünk minél több járdát építeni, felújítani, emellett közterületeinket karbantartani, ám az ingatlantulajdonosok, gépjárművezetők felelős magatartása is szükséges ahhoz, hogy biztonságosan tudjunk közlekedni a járdákon, közterületeinken.
A járdán megállás, parkolás szabályai közül néhány: "...a gyalogosok számára legalább 1,5 méteres szabad területet biztosítson. Egy átlagos babakocsi 60 cm széles, így a legkevesebb, hogy két babakocsi egymás mellett a parkolásunkat követően is férjen el kényelmesen a járdán egymás mellett."

A közelmúltban több ingatlantulajdonost felszólítottunk, hogy járműveikkel ne foglalják el a járdát - amivel nemcsak a biztonságos közlekedést veszélyeztetik, hanem a járdákat is tönkreteszik. A felszólítások nem minden esetben jártak sikerrel, ezt követően az illetékes rendőrkapitányságnak jeleztünk, hogy rendszeresen ellenőrizzék a szabálytalan parkolást.

Köszönjük felelős, fegyelmezett hozzáállásukat!


Egriné Ambrus Andrea s.k.
polgármester